Bij een daklekkage stroomt het water via het dak jouw woning binnen. Hierdoor kunnen vloeren, muren en meubels beschadigen. De meeste inwoners van Haarlem denken echter dat een daklekkage altijd direct opvalt. Zij vermoeden dat er een plas water op de vloer staat wanneer hun dak lek is. Dit is vaak zo, maar het is zeker niet altijd het geval. Er kan namelijk ook sprake zijn van een onzichtbare daklekkage. Zo’n lekkage dient zich niet direct aan, maar kan wel voor flink wat schade zorgen. Daarom is het zaak om zo’n lekkage snel op te sporen. Dit kan echter vrij lastig zijn wanneer er niets zichtbaar is. Laat daarom lekdetectie uitvoeren op het dak om de bron van het lek te vinden.

Wat is lekdetectie?

Menig inwoner van Haarlem heeft nog niet eerder gehoord van het begrip lekdetectie. Geldt dit ook voor jou? Dan denk je hier waarschijnlijk ook niet direct aan wanneer je vermoedt dat er sprake is van een daklekkage. Toch is het een uitstekende manier om de bron van een lek binnen de kortste keren op te sporen. Bij lekdetectie wordt er namelijk een warmtebeeldcamera gebruikt. Is er sprake van een daklekkage? Dan brengt deze camera dat direct in beeld. De camera lokaliseert de bron van het lek tot de millimeter nauwkeurig. Hierdoor hoef jij je maar tot een klein gedeelte van het dak te richten, waardoor een lek snel verholpen is.

Zelf lekdetectie uitvoeren of toch uitbesteden?

Lekdetectie kun je het beste overlaten aan een professionele dakdekker. Waarom? Omdat hij over de benodigde hulpmiddelen beschikt om lekdetectie naar behoren uit te voeren. Daarbij komt dat je zelf waarschijnlijk niet over een warmtebeeldcamera beschikt. Je kunt deze natuurlijk wel aanschaffen, maar dat is ietwat overdreven wanneer er niet vaak sprake is van een daklekkage. Bovendien weet een dakdekker precies hoe hij lekdetectie toe moet passen. Hierdoor wordt niet onnodig lang gespeurd naar een lek. Nee, de bron is snel boven water, waardoor een daklekkage snel verholpen kan worden.

Call Now Button