Vakkundig dakpannen leggen

023-7820543
24/7 bereikbaar

Reparaties vakkundig uitgevoerd

Klantvriendelijke service

Lekkages snel verholpen

Ervaren in alle dakwerkzaamheden

Soorten dakbedekking

Bent u van plan uw dakbedekking in Haarlem te vervangen? Dan is het wel handig om te weten welke mogelijkheden u allemaal heeft. Dit zijn er vandaag de dag namelijk nogal wat. Zowel voor een plat als voor een hellend dak kunt u namelijk verschillende soorten dakbedekking kiezen. Onze dakdekker uit Haarlem kan uw dak voorzien van de volgende bedekking.

Hellend dak

soorten dakbedekking Het hellende dak van het overgrote deel van de woningen in Haarlem is voorzien van dakpannen. Onze dakdekker uit Haarlem kan het dak van uw woning hier ook van voorzien. Wij bieden dakpannen aan in verschillende kleuren, vormen en afmetingen. U heeft de uitstraling van uw dakbedekking dus geheel in eigen hand. Bovendien is de levensduur van dakpannen betrekkelijk lang. Kleidakpannen gaan wel 50 tot 100 jaar mee, betonnen dakpannen zo’n 30 jaar. Naast de klei- en betondakpannen kan onze dakdekker uit Haarlem uw dak ook voorzien van leien. Deze dakbedekking geeft uw woning een natuurlijke uitstraling. De levensduur van leien ligt rond de 40 jaar.

Plat dak

Platte daken worden doorgaans niet voorzien van dakpannen of leien. Nee, voor dit type dak heeft onze dakdekker uit Haarlem weer andere soorten dakbedekking. Allereerst kunnen wij uw dak voorzien van bitumen, ook wel bekend als dakleer. Dit materiaal wordt op heel veel platte daken in Haarlem en omgeving gebruikt. Het plaatsen van bitumen is niet lastig en daarbij heeft het ook nog een levensduur van een jaar of 25. De tweede mogelijkheid die wij bieden is pvc. Dit type dakbedekking lijkt grotendeels op bitumen en heeft ook een levensduur van 25 jaar. Tot slot kan onze dakdekker uit Haarlem uw platte dak ook voorzien van EPDM. Dit materiaal bestaat uit synthetisch rubber, wat de dakbedekking elastischer maakt dan pvc en bitumen. EPDM is hierdoor beter bestand tegen grote temperatuurverschillen. Dit maakt ook dat de dakbedekking een stuk langer meegaat, namelijk zo’n 40 jaar. Keerzijde van EPDM is dat dit materiaal een stuk duurder is dan bitumen of pvc. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gewoon eens contact op met onze dakdekker uit Haarlem.