Bij de nieuw- of aanbouw van een woning heeft u de keuze tussen een plat en een hellend dak. Welk type dak krijgt uw voorkeur? Platte daken hebben verschillende voor- en nadelen, die u vooraf tegen elkaar af kunt wegen. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken, waar u later geen spijt van zal krijgen. Wanneer u advies wil over de verschillende mogelijkheden die u heeft, dan helpen onze dakdekkers u graag verder. Onze dakdekkers hebben een ruime ervaring in het plaatsen en onderhouden van verschillende soorten daken.

Meer ruimte, minder duurzaamheid

Met een plat dak profiteert u van meer ruimte, ten opzichte van een schuin dak. Bij een schuin dak kunt u de ruimte in een kamer immers niet optimaal benutten, door de schuine afloop van het dak. Daarentegen is een plat dak een stuk minder duurzaam dan een plat dak, die gemiddeld zo’n twintig tot veertig jaar mee zal gaan. Daarbij brengt een plat dak meer onderhoudskosten met zich mee dan een schuin dak, doordat de dakbedekking zeker eens per jaar moet worden onderhouden.

Wilt u een plat dak zo optimaal mogelijk benutten? Maak dan van uw platte dak een dakterras, zodat u in de zomer ruimte heeft om te profiteren van het mooie weer. Ook kunt u na verloop van tijd besluiten om een extra deel op uw platte dak te bouwen. Dit is bij een schuin dak veel ingewikkelder.

Call Now Button