In de wintermaanden worden de huizen in ons land verwarmd. Dit gebeurt vaak middels de centrale verwarming. Sommige mensen gebruiken echter ook een (hout)kachel voor verwarming van hun huis. In beide gevallen ontstaat er altijd een aangename temperatuur. De warmte blijft helaas niet eeuwig in jouw woning hangen. Nee, want warme lucht stijgt altijd op. Hierdoor kan de lucht jouw woning na een tijdje verlaten. Dit gebeurt vaak via ramen, maar ook via het dak. Wil je ervoor zorgen dat de warmte beter binnen blijft? Dan is dakisolatie ontzettend belangrijk. Maar hoe isoleer je jouw dak eigenlijk goed? Wij vertellen het je in onderstaande tekst!

Verschillende isolatiemogelijkheden

Wil je jouw dak goed isoleren? Dan begin je natuurlijk met een oriëntatie. Je merkt in dat geval snel genoeg dat er verschillende mogelijkheden zijn. Voor goede isolatie van een dak kiezen veel mensen voor glas- of steenwol. Deze isolatie wordt vaak tussen de balken (gordingen) van een dakconstructie aangebracht. Zorg er altijd voor dat de isolatie goed tussen de balken zit, zodat er geen kieren meer zijn. Via kieren kan de warme lucht immers alsnog ontsnappen. Heb je de isolatie aangebracht? Werk het geheel dan af met gipsplaten. Het is immers geen gezicht wanneer je constant tegen het isolatiemateriaal aankijkt.

Schakel een dakdekker in

Het isoleren van jouw dak klinkt niet bijzonder moeilijk. Toch blijkt vaak dat mensen het lastiger vinden dan gedacht. Vraag jezelf dan ook altijd goed af of het verstandig is de klus zelf uit te voeren. Wil je zeker zijn van een goede dakisolatie en heb je zelf geen ervaring met het isoleren van jouw dak? Dan doe je er goed aan een dakdekker in te schakelen. Voor hem is het goed isoleren van een dak namelijk kinderspel. Hij weet wat hij moet doen en gebruikt bovendien het juiste isolatiemateriaal. Met hulp van een dakdekker weet je dus zeker dat jouw dak straks goed geïsoleerd is!

Call Now Button