Het dak op jouw woning in Haarlem wordt blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. In de winter krijgt het dak te maken met vorst en in de zomer met hitte. Het dak heeft dus behoorlijk wat te lijden. De meeste dakbedekking is echter wel bestand tegen een stootje. Dakbedekking gaat tegenwoordig namelijk behoorlijk lang mee. Veel inwoners van Haarlem gaan ervan uit dat de bedekking op hun dak het einde van zijn levensduur makkelijk haalt. Zo vanzelfsprekend is dit echter niet. Jouw dak kan namelijk ook beschadigd raken. Om dit te voorkomen is dakonderhoud belangrijk. Wij zetten hieronder een paar belangen van een goed onderhouden dak op een rijtje.

Je verlengt de levensduur van jouw dakbedekking

Het uitvoeren van dakonderhoud is allereerst belangrijk om de levensduur van jouw dak te verlengen. Kijk je eigenlijk helemaal nooit om naar jouw dak? Verwacht dan ook niet dat de dakbedekking het einde van zijn levensduur haalt. Verwijder je regelmatig rommel en inspecteer je jouw dakbedekking op schade? Dan is dit een stuk aannemelijker. Niet iedereen weet echter hoe dakonderhoud uitgevoerd moet worden. Geldt dit ook voor jou? Ga er dan niet zelf mee aan de slag, maar laat dakonderhoud over aan een dakdekker.

 

De kans op een lekkage is aanzienlijk kleiner

Dakonderhoud is niet alleen belangrijk om de levensduur van jouw dakbedekking te verlengen. Nee, want je kunt problemen ook een stap voor zijn door jouw dak goed te onderhouden. Is er bijvoorbeeld sprake van een scheurtje in de dabkedekking op jouw platte dak? Dan bestaat de kans dat hier water door naar binnen komt. Hierdoor kan er veel schade ontstaan. Laat je regelmatig dakonderhoud uitvoeren door een dakdekker? Dan is de kans groot dat hij beschadigingen opmerkt. Hij kan direct ingrijpen, waardoor je een lekkage vaak een stap voor bent. Dakonderhoud uitbesteden kost je weliswaar geld, maar je kunt er ook heel veel door besparen!

Call Now Button